Undilah...

Sunday, January 15, 2012

Warna Warni 2011 - Bahagian III

Ogos 2011


Terima kasih kepada supplier atas sumbangan. Dapat last week, tapi hari ni post, supaya ada feel sikit. Wal kurma nak buka puasawil dah kehabisanlurrazi.

Alhamdulillah. Rezeki Ramadan dapat Kurma Yusuf Taiyob - Nadine. Nak tau juga adakah rasanya seseksi iklannya.
Suasana di PARAM Taman Melati, KL

Kedai Makan Line Clear. Memang line clear! Mana muat ruang, van jenazah nak masuk.


Tanjung Golden, Muar.


 At Felda D'saji. Walau apa jua juadah kita hari ini, namun kita sepakat memulakannya dengan as sunnah. Selamat berbuka puasa.


 
DShah@Cinta: Cinta itu umpama belon. Semaikanlah rasa cinta itu dengan memilih jenis belon-belon cinta yang betul. Jika kita memilih belon twist, ia akan membentuk bunga atau teddy bear. Namun jika kita memilih belon party, yang kita dapat hanyalah kembung!


 
TGV hari Rabu, pukul 11 malam. Biasanya sesak dengan pengunjung kerana tiket murah, tiba-tiba lengang. Inilah penangan Ramadan. Apa dia? Apa yang Dato buat kat sini? Sekadar melaporkan fenomena setahun sekali.Alo lo lo...Comel tak? Kad raya pertama kuterima tahun ini. Terima kasih Arif Averous. 
Yeah! We are going to Perlis now


p/s - Selepas buka puasa, sebelum gerak ke Perlis
Kangar... Bandar yang cute. Tapi line internet... siyut.Persiapan menghadapi Raya. Selain mercun, baju raya, Dato' harus memiliki ini - Carbo Block. Harap lemang, ketupat, kuih raya yang dingap, tidak tersimpan di perut.


 
Persiapan Raya. Selain yang semalam tu, ini jugak penting untuk dibawa ke kampung. Agak-agak berat maintain, bolehlah pergi 4, 5 buah open house lagi. Tapi I'm sorry, nombor yang tertera tak boleh upload kat sini.Sedang Polis sibuk dengan Ops Sikap, Kami di Padang main mercun senyap-senyap, Dengan harapan tak kena tangkap, Salam Aidilfitri bersama diucap.Tradisi Raya diteruskan. Kunjung mengunjung ke studio gambar.Tahun ni kalau kita raya tanpa meraikan kemerdekaan 54, maka samalah kita macam Mat Bangla sambut raya. Merdeka! Merdeka! Merdeka!
September 2011
Salam Aidilfitri diucapkan kepada ayahanda dan bonda yang berada di kampung daripada anakanda yang sekarang ini berada di Perbatasan. Batas sawah. Insya Allah, maghrib nanti anakanda pulang menyambut lebaran bersama.

 
Car accident at Padang Besar, Perlis. Puncanya sedang dikenalpasti. Kemungkinan langgar lari kerana suspek kecewa mangsa letak harga tak boleh kurang.


Badanku di office. Namun hatiku beribu-ribu km untuk ke office kerana hatiku masih 0 km di sini."Please, I tak rela dimadukan!", kopiah hitam


 

Habis sapu sampul dibuang
Pelancong asing sedang bergambar tengah-tengah hari buta. Balik kampung dia nanti, nak tunjuk Malaysia ada jerebu lettew.The Secret Life of Nora - Apa secretnya? Secretnya, dia guna pistol air. Cuba lihat kaki kirinya.


Bersiap untuk ke open house


 
At Jake's charbroil steaks. Owner dia buat pengetahuan, takde kena mengena dengan Jakel. Selamat lunch semua!
 
p/s - Makan lunch free 5 hari - Training course


 
Jika pinggang bergelek-gelek dan perut menari-nari masa training nanti, jangan salahkan kari
dan dal.
Shooting during tea break


Today, Italian Food. Kalau sudu & garfu dua-dua terbalik maksudnya dah sudah makan. Tapi kalau satu terbalik satu buka, apa maksudnya? - Tak kenyang makan. Hah gitu.


 
Malaysia lawan Jepun: Nak menang mesti ada keberkatan. Sokonglah pasukan dan barangan tempatan.


On course training.At Japanese Restaurant. I don't like Japanese food and now I have a good accuse not to eat after Harimau Malaya lost in the first match yesterday. -Semangat Pejuang Sebenar-Hari ni makan nasi Padang. Bukan Nasi Padang itu. Tapi ini nasi Padang Pasir.Nak pergi ke tak esok? Nak pergi ke tak? Nak pergi ke tak? Tengoklah dulu. Kau kejar, baru aku lari...Aku tak bersalah. Ini semua fitnah dan konspirasi jahat!


 
Tanda-tanda besar Syawal semakin berakhir; Biskut-biskut kering telah kelihatan di dalam pantry.
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...